Porissa rentouduttiin Kansalaisopistolla..

21.10.2020

Kolme rentoa viikonloppua takana; Kiitos kaikille Rentoutus-kurssin osallistujille!

Olen huomannut tässä nykypäivän hektisessä ympäristössä, että rentoutumisen taito on meiltä monelta kadonnut matkan varrella. Rentoutuminen on taito, joka asuu meissä jokaisessa, syntymästämme saakka. Joskus vain saatamme kadottaa sen..

Kun mieli on rento, niin kehokin rentoutuu. Kun keho ja mieli ovat rentoina, pääsee hengityskin virtaamaan koko kehoon, tuoden sille uutta energiaa, rentoutta.

Hengityksen kautta voimme rentouttaa kehoa. Se on portti rentoutumiseen. Voit kokeilla vaikka kiinniittää huomiosi hengitykseesi; Ota hyvä ryhdikäs mutta rento asento ja hengitä. Voit sulkea silmäsi jos haluat (saattaa helpottaa huomion kiinnittämistä hengitykseen). Voit ensin puhaltaa kaiken ilman ulos suun kautta ja sitten vain hengittää.. Kiinnitä huomiosi siihen, kuinka ilma virtaa sisään ja ulos sieraimistasi.. Tunnetko sen? Huomioi se.. Kokeile tuntea ilman virtaus ja jopa lämpötila.. Tunnetko sen? Voit seuraavaksi viedä kätesi vatsasi päälle ja huomata hengitystä myötäilevän liikkeen myös vatsassasi. Kuinka vatsasi nousee ja laskee hengityksen myötä.. Kuin aallot.. sisäänhengityksellä aallot nousevat ja uloshengityksen myötä aallot laskevat ja katoavat.. Tunnetko liikettä käsiesi alla? Sinun ei tarvitse tehdä mitään, voit vain olla ja tuntea hengityksesi.. Voit kuvitella, kuinka aallot leviävät koko kehoosi.. Hengitä.. Kun havaitset huomiosi liikkuneen pois hengityksestä, pane se vain merkille ja tuo huomiosi lempeästi takaisin ja jatka hengityksesi seuraamista. Jatka harjoitusta niin pitkään kuin tuntuu tarpeelliselta. Voit nauttia tästä hetkestä, tästä rentouden tunteesta.. Kun olet valmis, hengitä muutaman kerran voimakkaammin, avaa silmäsi ja sano itsellesi vaikka; Olen rento ja virkeä!

Huomasitko vaikutuksia kehossasi? Voit kokeilla tätä pientä harjoitusta niin usein kuin se tarpeelliselta tuntuu.. Mitä useammin rentoudumme, sitä suuremman hyödyn saamme siitä..


Oletko kiinnostunut rentoutumisesta? Haluaisitko järjestää hyvinvointia työntekijöillesi tai vaikka kaveri porukalle rentoutus-hetken? Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan Teille sopiva rentoutus-tuokio tai kurssi. Mahdollisuus järjestää myös rentouttava sauna-ilta tiloissamme Lastaamolla.

-Lastaamon sauna soveltuu noin 10 hengen tilaisuuksiin. Tila koostuu viihtyisästä oleskelutilasta, pukuhuoneesta ja saunaosastosta. Oleskelutilan varustukseen sisältyy jääkaappi ja pakastin, hella/uuni sekä taulu-tv. Tilavan saunan lauteille mahtuu kerralla koko porukka!