Info

Toimipisteet

Pori

Toiminta tauolla toistaiseksi 19.6.2024 alkaen

Pori
hyvinvointilahti@gmail.com
044-0252487

Tervetuloa rentoutumaan!

Maksutavat

Käteis- ja korttimaksu sekä ePassi, Smartum, Edenred


Ammattitaidolla ja sydämellä

HyvinvointiLahdessa teitä palvelee Nina Lahti 

Urheiluhieroja (EAT), Rentoutusvalmentaja, Lasten joogaohjaaja


Hei, olen Nina ja matkani hyvinvoinnin maailmaan alkoi Ruotsissa vuonna 2005 opiskellessani Rentoutuspedagogiksi. Koulutus oli monipuolinen ja siitä mukanani on kulkenut aromahieronta, rentoutus- ja hengitysmenetelmät, Qi Gong sekä kiinnostus luonnon öljyihin ja yrtteihin.
Samaan aikaan tutustuin ja ihastuin joogaan.

Tein muuta työtä vuosia, harrastin hyvinvointia ja kävin joitain hyvinvointiin liittyviä lyhytkursseja, kunnes vuonna 2011 päätin jättää vakituisen työni ja lähteä opiskelemaan koulutetuksi hierojaksi Punkaharjulle. Linja oli erikoishieronta painotteinen ja sainkin mukaani enemmän työkaluja mitä olinkaan kuvitellut. Opintoihin kuului klassisen hieronnan lisäksi muun muassa kalevalainen jäsenkorjaus, shiatsu, hermoratahieronta sekä imukuppihieronta.

Muutama vuosi myöhemmin uskalsin viimein lähteä yksityisyrittäjäksi ja jättää kaiken sen itselle "tutun ja turvallisen" työympäristön. Parin vuoden päästä kaipasin lisää tietoa ja taitoa, joten kouluttauduin Hyvinvointineuvojaksi. Kaipasin yhä laajemmin tietoa ihmiskehosta ja anatomiasta sekä tarkempia tekniikoita. Löysin Urheiluhierojan erikoisammattitutkinnon Pirkanmaan Urheiluhierojakoulusta ja pääsin huippu opettajien oppiin. Sain syvempää ymmärrystä kehosta ja hermostosta (joka muuten vaikuttaa kaikkeen kehossa).

Tuntui, että kaipaan vielä kertausta rentoutuspedagogin opintoihini. Olihan tästä kulunut jo aikaa ja opinnot olivat kaiken lisäksi ruotsinkielellä. Kouluttauduin Rentoutusvalmentajaksi (Intravia) ja huomasin kaipaavani monipuolisuutta hierontatyöni. Kaipasin enemmän liikettä sekä mahdollisuutta tuoda rentoutumisen taitoja kaikille saavutettavaksi, joten suuntasin joogaan. Olin jo pari vuotta katsellut Lasten joogaohjaajan koulutusta ja vihdoin päätin lähteä mukaan.

Nyt olen Lasten joogaohjaaja (Perhejooga) ja aikani meneekin tällä hetkellä enimmäkseen lasten joogatuntien sekä aikuisten rentoutus-kurssien parissa. Toki vastaanotan edelleen myös hieronta-asiakkaita. 

Tervetuloa rentoutumaan ja vahvistumaan!

Lasten Joogaohjaaja 2022
Urheiluhieroja (EAT) 2021
Hyvinvointineuvoja 2019
Koulutettu hieroja 2013
Rentoutuspedagogi (Avspänningspedagog, Ruotsi) 2006


Kaikki palvelut saatavina myös yritys- sekä kotikäynteinä!


Tärkeää tietoa 

Hierontaan valmistautuminen
 

Milloin hierontaan

Hieronta on oiva apu lihaskireyksien ja kipujen hoitoon sekä mielen ja kehon rentoutukseen. 

Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä tuo elastisuutta kudoksiin helpottaen näin lihasten toimintaa. Hieronnasta on saatu apua myös mielen rentoutumiseen, päänsärkyyn, univaikeuksiin, kehon puhdistuksen ja laihdutuksen tukena.

Hieronta ei sovi

Sairaana tai humalassa ei sovi tulla hierontaan.
Jos teillä on vakavempia sairauksia, niin on syytä konsultoida lääkäriltäsi, onko hieronta teille sopiva hoitomuoto.

Hieronnan vaikutukset

Hieronta vaikuttaa koko elimistöön ja sen toimintoihin. Se vaikuttaa vereen, luustoon, lihaksiin sekä mieleen. Hieronta mm. vilkastuttaa verenkiertoa, joka taas edesauttaa lihasten sekä muiden elimien toimintoa.

Hierontaan valmistautuminen

Hierontaan ei tarvitse sen kummemmin valmistautua. Toiset hieronnat tehdään vaatteiden päältä, joten rennot vaatteet suositeltavia. Toiset hieronnat tehdään suoraan iholle väliaineita käyttäen.

Hieronnassa huomioitavaa

Hieronta vaikuttaa koko kehoon ja siksi on monia asioita, jotka on syytä huomioida hoitoa suunniteltaessa. Esimerkiksi sydän- ja verisuonisairaudet, reuma, osteoporoosi, kilpirauhasen toimintahäiriöt, raskaus sekä vieraat esineet kehossa on syytä huomioida ja voivat vaikuttavat lopulliseen hoitoon. 

Hieronnan kontraindikaatiot eli vasta-aiheet

Kontraindikaatio ei välttämättä aina ole suora este hieronnalle vaan hieronnassa huomioitava asia. Konsultoi lääkärisi kanssa hieronnan sopivuudesta juuri sinulle.
mm. syöpä, AIDS/HIV, kuume, sydän- ja verisuonisairaudet, hemofilia, infektiot iholla, avohavat, palo- ja paleltumavammat,