LASTEN JOOGAA

19.09.2022

LASTEN JOOGAA - MARRASKUUSSA HYVINVOINTICENTERILLÄ

Keskiviikkoisin marraskuun ajan (2-30.11.2022) 4-7v klo 15.15-16 ja 8-11v klo 16.15-17

"Monipuolista liikkumista sekä rauhoittumisen, rentoutumisen ja keskittymisen taitojen harjoittelemista leikin, mielikuvien ja tarinoiden myötä" -Sitä on lasten jooga.

MIKSI JOOGAA LAPSILLE?
Lasten jooga on menetelmä, joka vaikuttaa lapsen kehomielen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Lasten jooga vahvistaa niin keskittymiskykyä, tasapainoa, motoriikkaa, koordinaatiokykyä kuin itsetuntoa ja itseluottamusta, kehotietoisuutta, hyväksyvää tietoista läsnäoloa. Myös myötätunto ja kiitollisuus ovat keskeisessä osassa joogasaduissa.
HENGITYS JA HERMOSTO
Lasten jooga, jossa hengitys on keskeisessä osassa, tukee hermoston hyvinvointia. Vapaasti virtaava ja luonnollinen hengitys auttaa meitä tasapainottamaan autonomista hermostoamme, joka vaikuttaa sekä kehoomme että tunteisiimme.
LASTEN JOOGA KÄYTÄNNÖSSÄ
Liikkumista ja rauhoittumista tarinan johdattelemana ilman suorituspaineita tai kilpailua. Tarinan mukaan siis edetään ja tarina pysyy samana koko kuukauden, pientä vaihtelua tarinan kulkuun tuodaan mutta itse satu on sama. Monipuolisesti aktivoivia ja rauhoittavia asanoita, tempo reippaampi kuin aikuisten joogassa, paljon mindfullnes tyyppistä pitkin tarinaa/tuntia. Kurssilla tuodaan myös ajoittain hieman anatomiaa / kehon toimintoja esiin vaikka kertomalla hieman keuhkoista (ja sitten joku hengitysharjoitus) tai vagushermosta ja miten hengitys, ilmeet ja äänet voi vaikuttaa, tai ryhdin vaikutuksesta kehoon/mieleen/hengitykseen (ja havainnoidaan hengitystä eri asennoissa).
Oma vesipullo mukaan.
Kurssit sopivat lapsille jotka pärjäävät itsenäisesti tunnin ajan.
Ohjaajana
Nina Lahti, Lasten Joogaohjaaja 
☎ 044 0252 487
www.hyvinvointilahti.fi

ILMOITTAUTUMISET www.hyvinvointicenter.fi ja lisätietoja suoraan Ninalta.

Tervetuloa rentoutumaan!